תוצאות מחקר מקצועי שבוצע באנגליה הוכיחו, שחמישים אחוזים מהליקויים בבנייה, מקורם בתכנון לקוי. ארבעים אחוז מהליקויים, מקורם בעבודה לקויה ויתרת הליקויים, מקורם בשימוש בחומרים לקויים..
קרא עוד
רבים הדברים החשובים לנו בכל הקשור לתכנון הבית ולהגשמת התכניות. מה באמת יוצר את התחושה הביתית? עיצוב מעשי ונוח הוא המנחה אותנו בבחירותינו בהתאם להעדפותינו, וועונה על הצרכים השונים שלנו. לצד הנוחות התפעולית של הבית, החלוקה לחללים ולחדרים, הריהוט והאבזור, יש עוד גורמים המשפיעים על הנוחות: הטמפרטורה בבית ומידת האוורור בו. שני הגורמים האלה קשורים ישירות לבידוד תרמי, והם תלויים במידה רבה בעמידה בדרישות המפורטות בתקן הישראלי לבנייה ירוקה (בנייה בת קיימא).
כבר בשלב התכנון של הבית אנחנו יכולים להשפיע על האוורור ועל אופי החימום במבנה, באמצעות בחירה נכונה של החזיתות, של גודל החלונות ושל מקומם. לדוגמה: חזית דרומית תאפשר חימום פסיבי בתקופת החורף. מסה תרמית של מעטפת המבנה תצבור חום מהשמש במהלך היום, ותחזיר חום פנימה בשעות אחר הצהריים. בתקופת הקיץ מקומה של השמש שונה, ולכן קרניה לא ייקלטו במעטפת כפי שהן נקלטות בחורף, והקיר לא יצבור חום. בקיץ, אם מקפידים על הנחיות הבנייה הבת קיימה ומאפשרים קירור פסיבי באמצעות תכנון נכון של החלונות (גודלם ומקומם), יתאפשר אוורור עצמאי של הבית ואף יהיה אפשר להוריד את הטמפרטורה בתוכו בכ-40C. מעטפת מתוכננת כהלכה תמנע חימום וקירור יתר של המבנה.
כיום בישראל קיים תקן ל"בידוד תרמי של מבנים" ,המעניק לדיירים רמה מינימלית של בידוד תרמי. באמצעות בידוד תרמי נכון של כל המבנה, נוכל להשיג נוחות תרמית מקסימלית גם באקלים הישראלי. כשהתכנון התרמי לוקה בחסר עלולים להיווצר ליקויים משמעותיים במבנה: לחות ועובש, קילוף בשכבות הצבע, ריחות לא נעימים ובזבוז אנרגיה. לעומת זאת, תכנון תרמי נכון יצמצם את הצורך במזגנים, במאווררים ובמפזרי חום, ויחסוך בחשמל.